ESA CanSat-competitie

EDUGO De Toren – Zes leerlingen van de derde graad werden na een projectaanvraag uitgeloot om deel te nemen aan de CANSAT-competitie van het Europese ruimtevaartagentschap (ESA). Ze zullen een blikje van 33 cl. uitbouwen tot een satelliet die een ruimtemissie maakt tot op een hoogte van enkele honderden meter. Er is een opgelegd doel: het meten van de temperatuur en de luchtdruk in de atmosfeer en het veilig afremmen van het blikje door middel van een parachute. En er is ook een keuzedoel. Ons team zal de afremming van de CANSAT gebruiken als energiebron om een batterij op te laden. Ambiteus mag u dit project zonder schroom noemen.

Evergem

Op de site in Evergem werden 105 zonnepanelen geplaatst, goed voor ongeveer 50.000 Kwh. Dit project werd  gerealiseerd in een samenwerking tussen onze scholen Sint-Franciscus Basisonderwijs en SFE in centrum Evergem.

Doelstellingen van dit project: het laten dalen dalen van de operationele verbruikskosten van de campus op elektrisch vlak. De geschatte terugverdientijd is 7 jaar.